Når peilet du oljen sist?


Publisert: 01.05.2008
Trekk opp peilepinnen. Den kan fortelle mye mer enn oljenivået.

Er oljen svart, er det sannsynligvis ikke blitt foretatt en innvendig motorrens ved siste oljeskift. Det betyr at ren, kostbar, olje er blitt fyllt inn i en skitten motor! Dette kan føre til dyre reparasjoner. 

Les dette før du tar EU-kontroll eller service/oljeskift:

1) En moderne forbrenningsmotor har små toleranser. For at ytelse, forbruk og utslipp skal opprettholdes optimalt, må det holdes rent der drivstoff, smøremidler, kjølevæske og luft sirkulerer.

I forbindelse med oljeskift er det dokumentert at Pro-Tec Lubrication System Cleaner (Engine Flush) fjerner skadelige avleiringer og sot i motoren. Dette fører til at:

Motoreffekten og kompresjonen forbedres og den nye oljen forblir ren betydelig lenger. Dette fører til bedre smøring og dermed mindre slitasje. Tips; Trekk opp motorens oljepeilepinne en gang i blant. Kontrollér at nivået er riktig og at oljen er gyllen og blank. Er oljen svart betyr det at sotavleiringer er i ferd med å bygge seg opp i motoren.

Merk:

Innvendig rensing av motoren vil gjenopprette bilens motoreffekt nærmere det motoren er konstruert for. Det betyr ikke trimming i tradisjonelt ”motorspråk”, der deler i motoren skiftes ut for å tåle høyere effekt.

2) I drivstoffsystemet vil det hele tiden bygge seg opp avleiringer og forurensninger. Dersom dette ikke fjernes vil det bl.a. føre til en økende sotdannelse i forbrenningsprosessen. Soten vil avleire seg på stempler og stempelfjærer, ventiler og ventilseter, i veivhusventilasjonen og i innsugssystemet. Dessuten vil motoroljen bli stadig svartere. Dette vil føre til tapt effekt og et høyere drivstofforbruk. 

En rens med Pro-Tec Fuel Line Cleaner (for bensinmotor) eller Pro-Tec Aqua Diesel System Cleaner (for dieselmotor) vil fjerne skadelige avleiringer og sot, og gjenopprette optimal effekt og redusere drivstofforbruket. Virkningen er godt dokumentert internasjonalt og av mange fornøyde norske brukere.

3) Miljøet er kanskje det mest debatterte emnet for tiden. En internasjonal toppolitiker uttalte at dersom vi alle gjør litt vil virkningen bli formidabel.

Du gjør mye for miljøet dersom du passer på at din motor er ren innvendig. Nøkternt regnet betyr det 3-6% lavere drivstofforbruk. I Norge ble det i perioden juni 2006 til mai 2007 (ref. Statistisk Sentralbyrå) solgt 2024 millioner liter bensin og 2749 millioner liter diesel. Vi kan altså på en enkel måte redusere det norske forbruket med minst 60 millioner liter bensin og 80 millioner liter diesel pr år!

Vet du hva bilen din slipper ut av eksosanlegget? Har du kjørt bak en bil som ryker? Kjenner du til betegnelser som CO, CO2, HC, NOx og K-verdi (røykgass). La oss enkelt kalle dette uønsket utslipp. Dersom dette utslippet fra bilen din blir målt før og etter en Pro-Tec rens, vil du få en reduksjon av uønsket utslipp på 20-60% ! 

Enten du er opptatt av din egen økonomi eller miljøet; husk å bestille Pro-Tec behandling når du gjør din neste timeavtale på verkstedet. Da er de nødvendige produktene på lager når du kommer.

INGEN RISIKO – BLI FORNØYD GARANTI!

Husk at vi tilbyr en unik garanti ingen andre i markedet tør å gjøre, nemlig at; Virkningen garanteres – ellers får du pengene tilbake!

Bedre miljøvennlig bil og lavere driftskostnader?

Jeg vil si Ja takk – begge deler – garantert!!! Husk å be om Pro-Tec behandling ved neste timebestilling hos ditt verksted. Det lønner seg!

Share |